FAQ

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Hoe werken 3M Zonwerende Raamfolies?

3M Zonwerende Raamfolies zijn ontwikkeld om de hoeveelheid doorgelaten zonnewarmte door raamglas te verminderen door 1. het verhogen van de zonnereflectie (al dan niet zichtbaar) en 2. zonnewarmte absorptie door het glas.
Bij speciale gekleurde of gepigmenteerde folies gaat het voornamelijk om de sterk absorberende werking. De kleur absorbeert de zonne-energie op het glas en voorkomt zo dat de warmte in de kamer komt.
Reflecterende folies zijn uiterst nauwkeurig voorzien van een metaalhoudende toplaag. Deze gemetalliseerde folies zijn ontwikkeld om de zonreflecterende eigenschappen van het glas te vergroten. Reflecterende raamfolies van 3M presteren op het gebied van vermindering van warmtetoename gemiddeld tot uitmuntend.
Alle 3M Zonwerende Raamfolies zijn transparant en optisch helder. De bescherming tegen ultraviolette straling is in de lijmlaag verwerkt. Het verlengt de levensduur van de folie en het biedt bescherming voor meubels, in huis of op kantoor.
Alle 3M Raamfolies zijn beschermd met onze slijtvaste coating die zorgt voor ongekende duurzaamheid en een constante kwaliteitsuitstraling.

Hoe werkt 3M Thinsulate Glasfolie?

De werking van 3M Thinsulate raamfolie lijkt op die van zonwerende folie. De folie biedt verbeterde prestaties bij het beperken van warmteverlies bij koud weer. De gepatenteerde constructie van de folie zorgt ervoor dat de coating meer binnenwarmte terug de kamer in reflecteert. Daar is het gewenst. De weerkaatste warmte verhoogt het persoonlijke comfort; er zijn minder koude plekken bij ramen. Het verlaagt de energiekosten, vooral bij bedrijfsgebouwen. Deze folie is ook beschermd met onze gepatenteerde, slijtvaste coating voor langetermijn-duurzaamheid en een constante kwaliteitsuitstraling.

Wat is de terugverdientijd voor 3M Zonwerende Raamfolies?

De terugverdientijd is afhankelijk van de hoeveelheid zonbeschenen glas, het soort folie, het type glas, de energiekosten, de aanbrengkosten en andere variabelen. Terugverdientijden van twee tot vijf jaar zijn gebruikelijk, maar ook minder dan zes maanden komt voor. Uw 3M Raamfoliedealer rekent u graag voor wat de mogelijke energiebesparing voor uw gebouw kan zijn.

Hoe wordt 3M Raamfolie aangebracht?

3M Folies worden professioneel aangebracht door vakkundige, geautoriseerde 3M dealers en installateurs.
De eerste stap is de voorbereiding: het plaatsen van afdekkleden op de vloer ter bescherming en voor het verschuiven van meubels, mocht dat nodig zijn.
Dan wordt het raamglas gereinigd met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en scheermesschrapers. Daarna wordt de folie ingespoten met water om hem positioneerbaar te maken en vervolgens op het glas aangebracht. Met de juiste technieken en een professionele rubber wisser volgt de afronding van het proces: verwijderen van het teveel aan water en het passend maken en drogen van de randen.

Hoe lang hebben 3M Raamfolies nodig om te drogen?

Ons advies: geef de folie dertig dagen de tijd om volledig te drogen en uit te harden. Tijdens dit uithardingsproces zijn waterbelletjes en een enigszins wazige uitstraling normaal. Dit verdwijnt als de folie droogt. Afhankelijk van het type folie en de weersomstandigheden kan het drogen tot 30 (of zelfs 45) dagen duren, of slechts een paar dagen. Eenmaal droog, zien 3M Raamfolies er fantastisch uit en zult u er jaren plezier van hebben.

Kan ik zelf 3M Raamfolie aanbrengen?

3M Raamfolies vereisen professionele applicatie; onze 3M Raamfoliedealers en installateurs zijn speciaal opgeleid en hebben ervaring in het uitvoeren van dit hoogwaardige werk. Op deze manier zijn onze klanten zeker van de voordelen van 3M Raamfolies en hebben ze het voordeel van de 3M garantie.

Hoe maak ik mijn 3M Raamfolie schoon?

Na dertig dagen kunt u 3M Folies met een normaal huishoudelijk schoonmaakmiddel en een zachte, pluisvrije doek of handdoek schoonmaken. Een rubber wisser gebruiken kan ook. Niet: schuurmiddelen. Deze laten krassen achter of kunnen de folie beschadigen.

Hoe lang gaat 3M Raamfolie mee?

3M Raamfolies zijn gemaakt om jaren lang mee te gaan. De exacte tijd hangt af van het type aangebrachte folie, de plaats van het raam, het soort glas en het betreffende klimaat. In de praktijk wordt de garantietermijn vaak ruim overschreden.

Kan glas breken door aangebrachte 3M Raamfolie?

3M Raamfolie op uw ramen zal de temperatuur van het zonbeschenen glas verhogen. Dat verhoogt de druk op de glasranden. De kwaliteit van die glasranden en diverse andere factoren (zonwering buiten, zonwering binnen, geschiedenis van het glas, type folie, afmetingen en vorm van het glas, binnen- en buitentemperatuur) dragen bij aan het potentiële risico van glasbreuk.
3M heeft meer dan veertig jaar ervaring met het aanbrengen van 3M Raamfolies op verschillende soorten glas. Wij doen de juiste aanbevelingen voor folie-glascombinaties die de kans op glasbreuk minimaliseren.

Gevonden wat je zocht?